клас прослужено време

Форуми Вашите въпроси клас прослужено време

Темата съдържа 1 отговор, има 2 участника и беше последно редактирана от  PlamenKopriva на преди 1 година, 5 месеца.

Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)
 • Автор
  Публикации
 • #1071 Отговор

  tedikokova
  Participant

  Здравейте.
  Притеснена съм и моля за помощ.
  До 01.07.2007г. имам 8г 6м 29дн трудов стаж като продавач консултант.
  През 2014 завърших предучилищна и начална училищна педагогика и започнах работа още по време на следването. В началото на септември 2015г ме назначиха на трудов договор с една година изпитателен срок. До тук имам стаж като учител – 1г 10м. При подписването на договора ми зачетоха тези 8г 6м 29дн до 01.07.2007 и първия месец ми дадоха 10% клас. Преди два дни ме извикаха да подпиша допълнително споразумение към тр.договор, с който ми намаляват процентите от 10 на 1, защото били направили грешка, като са ми признали стажа до 2007г. Наложи се да го разпиша за да си нямам проБлеми с директорката…..но казах, че не съм съгласна. Разпитах колежки в други детски градини – на тях стажа им до 2007 го признават, макар и да не е като учител / както в моя случай/.
  Правилно ли е? Изчетох наредбата – според нея – преценката е на работодателя – но понеже няма сходство в професиите, правилно ми го намалят.
  От друга страна – как в една детска градина зачитат стажа, а в друга не? В училищата стажа до 2007 г. се зачита за клас независимо в коя професия е. / питах ЗАТС в СОУ/
  Какво мога да направя?

  #1922 Отговор

  PlamenKopriva
  Participant

  При консултацията ми с мой познат адвокат той ми каза, че когато вече е разписан даден документ, е късно да се направи юридически, каквото и да е. За да няма подобни ситуации той просто предложи да не се разписват подобни документи. Проблемът с който и двамата се съгласихме е, че масово хората подписват въпреки несъгласието си от страх за работата си, или от незнание.Затова ви предлагам на всички да си четем по-редовно Кодекса на Труда: http://lex.bg/laws/ldoc/1594373121 и да отстояваме правата си.

  • Този отговор беше редактиран на преди 1 година, 5 месеца от  PlamenKopriva.
Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)
Отговори на: клас прослужено време
Вашата информация: